fredag 22 februari 2008

Mejl från uppretad Nybohovs-bo

Hej!
Jag är ny inflyttad här på Nybohovsbacken och blir lite uppretad när ni som utgångs punkt redan från start. Sätter ett getto stämpel på Nybov i programet.
Ni har redan tagit ställning från första början och det är sådana människor som ni inom media som ger folk en snedvriden bild på vad getto är.
Ni går upp en kall vinter kväll på torget och målar upp en depressiv bild av Nybohov. Som en folktomt och ödsligt torg utan människor alls, men vart ser det inte så ut en kylig kväll på vinter.
Vad trodde ni att nu skulle se? Barnfamiljer som sitter med bullar och saft och ser sina barn leka med deras hundar?
Färden upp på hissbanan då, den kanske inte är så värst rolig men vad vore motsatsen? Att stackars gamlingar skulle få gå upp för backen eller skulle mammor med stora matkassor och småbarn vara tvungna att gå upp med barnvagnar för backen. Vi är väldigt glada här på Nybohov att vi har en Hissbana faktiskt!
Ni ger en så fet dåligt bild av nybohov så att man blir arg bara.
/C

Svar:
Vår enda utgångspunkt med Verkligheten är att INTE ha några förutfattade meningar om det vi vill berätta om i programmet. Vi var fascinerade av Nybohov, för att det ligger så nära stan, men ändå är så okänt på nåt sätt... När vi använt ordet getto, har det inte nödvändigtvis varit ett ord vi laddat med några negativa värderingar. I vår värld skulle Lidingö lika gärna kunna va ett getto. Vi beskriver bara vad vi ser när vi är ute. Vi hittar inte på.
Problemet med stadshotellet, till exempel, som vi förstod var ett stort problem när vi väl började hänga på Nybohov, är ju inget vi har hittat på.

Allt handlar ju om hur man själv tolkar det som är med i programmet. I vår facebook-grupp, där har Clara en som bor i Nybohov och som också lyssnade på programmet skrivit: "Grymt program om Nybohov!!!"

Och dessutom: Hissbanan är säkert jättebra. Vi sa aldrig något om hissen som bra eller dålig, faktiskt. Men jag tycker att den är ovanlig och rolig! Hissbanan. Finns ju inte på några andra ställen vad jag vet. Eller har jag fel?

/Nadia

1 kommentar:

Mart sa...

Jag tycker att bilden av Nybohov i programmet inte alls var negativ. den var ÄRLIG (och det är visst fel att vara rakt på sak och ärlig i 2000-talets konungarike Sverige). Verkligheten gav en verklig bild av Nybohov, för visst fan är det blåsigt och lite "hoodigt" uppe på berget. fast med stans grymmaste utsikt och skybar i vardagsrummet!

Lycka till uppe i Nybohood du nyinflyttade C!

Mvh en annan Nybohovsbo